lauantai 25. marraskuuta 2017

4. Lähipäivien jälkipuintia, osa 1 (24.11.17)

Marraskuun lähipäivät alkoivat vertaisryhmien digitaalisten työvälineiden esittelyillä. Mietimme myös aluksi mikä voisi olla oma digitaalinen kompetenssi.








Itse en käytä vielä niin montaa erilaista digitaalista teknologiaa ja välineitä, ei ole ollut tarvettakaan kun en ole opettajana, mutta luultavimmin tulevaisuudessa ja miksei jo nyt olisi hyvä perehtyä erilaisiin sivustoihin ja appseihin, joita voisi käyttää tulevissa opetuksissa tai johonkin työhön liittyvässä presentaatiossa tai mindmapeissa.

Yksi vertaisryhmä esittely meille Poppletin. Sivustolla https://peda.net/joensuu/jm/oio/uo22/popplet kerrotaan Poppletin käytöstä yksinkertaisesti. Sen avulla voi tehdä käsitekarttoja ja vaikka viikkosuunnitelmia, siinä voi lisätä kuvia, videoita ja tiedostoja ja kirjoittaa ja piirtää omien otsikoiden alle. Sivulta https://popplet.com/ voi laatia oman poppletin. Esittelyn jälkeen saimme kokeilla luoda omaa poppletia.
Esimerkkikuva siitä, mitä poppletilla voi tehdä. Eli kyseessä melko helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voi tehdä erilaisia presentaatioita.

Toinen ryhmä esittely Youtuben pedagogisena välineenä, ja puhuivat samalla tekijänoikeuksista
Youtuben käyttöä opetusvälineenä voi käyttää esimerkiksi opetuksellisten videoiden näyttämisessä teoriatuntien ohella.



Meidän vertaisryhmän digitaalinen työväline vaihtui lopulta Kahoot:ksi. Olen liittänyt Kahootin power point-esityksen opetuskansiooni: Kahoot.it








Esittelimme miten opetuksellista pelisovellusta käytetään, kuinka se sopii niin nuorille kuin aikuisillekin ja on hauska ja oivaltava lisä teoriatuntien jatkoksi keventävänä tapana saada selville kuinka paljon opiskelijat ovat aiheesta kuin aiheesta oppineet. Lopuksi järjestimme lyhyen pelin muiden vertaisryhmien välillä, jotta he saivat näppituntumaa kahootin visuaalisuudesta. Hyvänä plussana sovelluksessa on se, että se on ilmainen sekä pelin laatijalle että pelaajille, käyttäjätunnuksia tai muutakaan vaikeaa ei tarvita jotta pelaamaan pääsee, vain pin-koodi ja peli aukeaa.

Opimme myös Prezi-nimisestä webbisovelluksesta, jonka avulla voi laatia interaktiiviisia esityksiä. https://prezi.com/



 Sen avulla voi laatia vaikka opetuksen tuntisuunnitelman ilman, että se kulkee kronologisessa järjestyksessä, ellei sitten sitä niin halua laatia. Se on myös on visuaalisesti paljon näyttävämpi kuin esim. power point.
On siis monta erilaista sovellusta, joiden avulla omista luennoista tai mistä tahansa esityksistä saisi mielenkiintoisia ja oppimisvälineenä monet niistä toimivat mainiosti. Eli onkin hyvä pitää nämä sivustot mielessä seuraavalle mahdolliselle opetuskerralle, ja unohtaa tylsät power point slidit.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti