maanantai 26. helmikuuta 2018

5. Lähipäivien jälkipuintia, osa 1 (23.2.18)


Helmikuun lähipäivillä keskityimme ammattikorkeakoulujen säädöksiin, lakeihin ja rahoitusmalleihin yhden vertaisryhmän esityksen kautta. Joitakin yhtäläisyyksiä erityisesti rahoituksesta löytyi ammatillisen koulutuksen vastaavaan, joka nyt muuttui reformin myötä selkeämmäksi. Amk-esityksen myötä keskustelua säädöksistä ja kaikesta muustakin syntyi paljon, kun pohdimme miten lait ja asetukset näkyvät itse työssä.







Ihan päivän alussa rentouduimme mielikuva-harjoituksen avulla, jossa valitsimme tuolin joka kuvastaa meidän opettajana toimimista ja seuraavaksi valitsimme paikan jossa toivoisimme olevamme tulevaisuudessa, littyi se sitten opettajuuteen tai yksityiselämään. Kuva-assosiaation avulla saimmekin keskutelua aikaiseksi ja muistelin että olin käyttänyt samaa menetelmää aikoinaan kun opetin englantia aikuisille opiskelijoille ulkomailla. Kuvan avulla kun pystyy johdattamaan keskustelua tiettyyn suuntaan, harjoittelemaan esim. uutta kieltä tai fokusoitumaan johonkin tiettyyn aiheeseen.

Kävimme myös läpi opetukseen liittyvän kyselyn tuloksia, joihin olimme vastanneet aiemmin. Kyselyssä paljastui kuinka alhaiset pisteet olimme antaneet itsellemme kun kysyttiin valmiuksia opetusta tai ohjausta varten. Tästä tuli mieleen itselleni että ehkä opetusharjoittelun määrä ei ole tarpeeksi opettajaopinnoissa, vaan sitä pitäisi lisätä, jotta opiskelijat kokisivat olevansa valmiimpia opettamaan valmistumisensa jälkeen.

Lopuksi myös kävimme läpi mitä kaikkea olimme saaneet selville Educa-messuilla, jotka järjestettiin tammikuussa. Tapahtumana ne oli hyvin järjestetty ja todella mielenkiintoiset, ja tulevaisuudessa tulen varmasti osallistumaan uudelleenkin. Tein padlet-koosteen omista messuajatuksistani ja videoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti